Könyv és kávé 14: Döntsd el!

Mindannyiunkkal történhet és történik is nap mint nap olyasmi, ami elmozdít bennünket a megszokott szintről, kibillent az egyensúlyból. Pozitív vagy negatív irányba.

Alapjáraton a földön járunk, racionális énünk éli mindennapjait. Tesszük a dolgunk, a jól megszokott módon. Időnként egy-egy pillanatra Ég és Föld között lebegünk.

Boldogságunk, örömeink nap mint nap segítenek abban, hogy ne vegyük magunkra a kellemetlen megjegyzéseket, hogy kiálljunk magunkért, hogy továbblépjünk, ha épp erre van szükség.

Az olyan örömteli események pedig, mint a szeretett emberrel való egybekelés, családalapítás, gyermekeink születése és a velük együtt átélt boldog pillanatok hetekre, hónapokra plusz muníciót adnak a kisebb kényelmetlenségek elviselésére. Bármilyen helyzetről legyen is szó.

Az igazán örömteli pillanatokban – mondani szokás – a mennyekben járunk.  Józsi életében sem volt ez másként.

Bammm! És még egyszer. Bammmm! Bammmm! Bammm!

Egyszercsak megnyílik a Föld. Szédülve zuhanunk egy szempillantás alatt olyan mélységekbe, amit addig elképzelni sem tudtunk. A poklok poklát éljük át. Megszűnünk racionális embernek lenni.

A fájdalomtól – ez is egy kifejezés – sokan eszüket vesztik. Vannak, akik tényleg…

Egyszer én is felüvöltöttem. A kollégium aulájában. Amikor apám felhívott. Lehet, hogy a Robika meghalt…. Még nem voltunk 18 évesek sem. Gyerekkori barátom volt, a baráti család velem egykorú nagyobbik fia… Mint kiderült, én találkoztam vele utoljára a szűk baráti-családi körből. Véletlen. Ők az osztálytársaival a BNV-re utaztak fel, én nyílt napra az egyetemre. A vonatról leszállva a Déliben egyszercsak megpillantottam magam előtt. Megszólítottam. Örültünk egymásnak, és próbáltam rábeszélni, hogy az esti vonattal jöjjön haza, akkor dumálunk egy jót. Ő ragaszkodott a ketteshez, mert este még zenélni akar…Sárbogárdnál szedték össze a kis testét…Senki nem tudja, valójában mi is történt…Nincs olyan hét, hogy legalább egyszer eszembe ne jutna édesapja szava, amint a látogatásunkkor a szemembe néz: „Ancsa…Meghalt a nagyfiam.” Vagy anyukája a temetésen: „Látod Ancsa, elment a kis haver…”

Potyognak a könnyeim…

Próbálom a gondolataimat kordában tartani, és tulajdonképpen

a vonalelméletről szóló könyvet ajánlani Neked.

Egy kedves ismerősöm, Vass József András életében is volt több olyan „bammm”, amikor a zsigerei görcsbe rándultak, amikor el kellett viselnie a mardosó fájdalmat. Olyan, akár hétköznapinak is mondható dolgok, mint a gyerekkori bántalmazás. Ki ne élt volna át ilyet?  Vagy a munkahely elvesztése. Ez sem ritka, de akit érint, annak valódi tragédia…

És volt a BAMMMM! BAMMMM! És még egyszer: BAMMMM!…

A Tragédia. Ami szintén bárkivel megeshet, de azért mégsem túl gyakori.

Józsi megtehette volna, hogy elhagyja magát, hogy az önsajnálatba süpped, hogy dagonyázik benne. Biztosan te is ismersz ilyen embereket…

De őt nem olyan fából faragták! Felnőttként miénk a felelősség, ezt ő is nagyon jól tudta.

A kihívások józan gondolkodás nélkül nehezen és/vagy sokára oldhatók meg. Ha nem küzdünk meg velük, az mindig a helyzet súlyosbodásához vezet – negatív spirálba kerülünk. Ilyenkor kell igénybe venni külső segítséget. Vagy a magunk módszereivel megküzdeni az ördöggel.

Józsi döntött. Újra.

Ekkor, addigi életének legnehezebb időszakában született meg a vonalelmélet. Amiről másoknak is szívesen mesélt. Aztán barátai a maguk életében is alkalmazni kezdték módszerét. 

Visszajelzéseikre reagálva, hogy másoknak is segíthessen a kidolgozott módszerrel, megszületett a könyv is.

Döbbenettel olvastam el a történetet. Újra és újra. A tragédiától a kilábalásig, a nehézségeken át az új élet kialakításáig.

A Döntsd el! c. könyvben tömören, de mindenki számára érthető módon elmeséli, milyen út vezetett a vonalelmélet megalkotásához, és azt is megtudhatod, pontosan hogyan is működik ez a módszer, hogyan használhatod saját életedben. Egyszerű segítség nehéz döntésekhez – ahogy az alcímben olvashatod.

Vass József András Döntsd el! c. könyve
A megtisztelő dedikált példány a vonalelméletről

Jó szívvel, melegen ajánlom Neked Vass József András Döntsd el! – Egyszerű segítség nehéz döntésekhez c. könyvét,

amely Neked is segíthet, hogy a jövőd érdekében a jelenben a megfelelő lépéseket megtehesd, bármilyen nehézséggel is kell szembe nézned.

Olvasd el Vass József András történetét, és tudd meg, hogyan állhatsz fel Te is egy rendkívül egyszerű módszer alkalmazásával a legnehezebb pillanatokban is!

( Józsi is a DXN nagy családjának tagja, itt ismertük meg egymást, így szereztem tudomást a könyvéről. Meglepetés: nem volt tudomásom róla, míg el nem olvastam, hogy   a gödöllői csapatom vezetőjének története az utolsó fejezet…)

Könyv: Vass József András: Döntsd el!

Kávé: egy jó erős fekete, a DXN Black.
Aztán pedig egy jó White Coffe

Kérdéseiddel fordulj hozzám bizalommal!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .