A filozófia világtörténete

Van egy régi, kedves – online! – ismerősöm.

Még azokból az időkből, amikor a netes életem kezdtem. (Akkoriban ismertem meg, amikor az első oldalaimat szerkesztettem, online marketinget, kereső optimalizáslást tanultam, online vállalkozásaim tervezgettem.) Ő is kilépett a “kybertérbe” :), és írói, irodalmár tudására alapozva kínálta különböző szolgáltatásait. Így találkoztam – egyelőre és azóta is csak neten – Sz.Gábor Ágnes tanárnővel.

Példaértékű, ahogy a modern technika nyújtotta lehetőségekkel élve tartotta a kapcsolatot a diákjaival. Sőt, még a leckét is időnként a Facebookon adta fel nekik.

Biztos vagyok benne, hogy az ő hatására minden tanítványa szívesen mélyedt el az ókori irodalom szövevényes világában. Diákjai bizonyára nem kínnal küzdöttek meg egy-egy latin szöveggel, hanem megfejtendő, izgalmas rejtvénynek találták azokat, amelyek kulcsként szolgáltak egy addig bezárt, rájuk váró ajtó előtt.

Ági rendszeresen oszt meg hasznos tartalmakat, idézeteket ill. olvasni valókat. A minap is így történt. Fel is keltette a kíváncsiságomat.

Ági ajánlója:

A Störig-féle filozófiatörténet az egyik legjobb összefoglaló, mely 600 oldalon 2500-3000 évet képes átlátni, összegezni – a joghallgatók és más filoszok, valamint a töprengésre hajlamos dögészek örömére. 🙂 Online olvasható vagy szabadon letölthető, ami annál is inkább ajánlatos, mivel a papíralapú változat az összes online bookstore-ban és antikvárban: hiánycikk.

Az utolsó megjegyzésre reagálva: én azért megpróbálom beszerezni. A nyomtatott könyv varázsát semmi nem pótolja.

Olvasd online

Störig: A filozófia világtörténete c. művét!

Kattints a képre és töltsd le a saját gépedre!

 

Störig: A filozófia világtörténte - kávé és könyv

 

Azért, hogy itt se maradjon el a kávéajánló,

e súlyos 🙂 kötethez egy erős feketét ajánlok. Mindig csak keveset. Olvasás közben lassan elkortyolva. Semmiképp sem megvárva, hogy kihűljön:)

Jó szórakozást!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .